Hvad er Tigertræning? Tigertrænings mål er at lære børn at sætte grænser.

Hvad er Tigertræning? Tigertrænings mål er at lære børn at sætte grænser. Når man laver Tigertræning, bliver legen til en dans. Og dét i en ramme for både børn og voksne, for børn elsker, når voksne leger med. Tigertræning er en bevægelseskoncept udviklet af idrætspædagog Lise Steffensen, hvor blandingen af de stille og de vilde lege er en hjørnesten. Til Tigertræning er der altid musik, da musikken inviterer til bevægelse, og deltagerne kaster sig mere frit ind i legen. Tigertræning er et medskabende kulturtilbud til de mindste, deres voksne og bedsteforældre.

Pædagogisk idræt for fagfolk

Det er også pædagogisk idræt for fagfolk, med metode og pædagogiske overvejelser bag. Det er kamplege og bjørnekamp, hvor vi mærker os selv og vores kræfter. Det er yoga uden for måtten, dynamisk, sjov og legende. Det er akrobatik og samarbejdslege, der hjælper os til forståelse for sociale mønstre.
I Tigertræning bruges også kampregler.

Tigertræning i radioen og andre medier

Facebook
YouTube
Hør Radio 24/7 om Tigertræning
Hør DR P1 Sundhed om Tigertræning og Legekoncerter

Udgivelser om Tigertræning

Der er udgivet 5 bøger og 4 musikalbum med Tigertræning. Tigertræning har flere målgrupper, de er: vuggestue/dagpleje, børnehave, indskoling eller familie. Tigertræning er baseret på følgende værdier:

 • Børne/Familieyoga
 • Løbe og opvarmningslege
 • Samarbejdslege og akrobatik
 • Dans og musik
 • Kamp og tumlelege

Hvad tilbyder Tigertræning

Familiehold

Har du stadigvæk lyst at spørge: Hvad er Tigertræning? Tigertrænings mål er at lære børn at sætte grænser. Her sætter vi en ramme for familier til at være sammen i dyb nærvær, i lege og musik. Tigertræning – familiehold for børn og voksne. Yoga, kamplege og akrobatik. Tigertræning bevægelses metoden, som er udviklet af idrætspædagog Lise Steffensen, handler om at lave mange forskellige lege og øvelser. At det motoriske usikre barn bliver styrket igennem alsidige lege. At børn og voksne lærer at sætte tydelige grænser og respekterer dem. Tigertræning er pædagogisk idræt: alle kan være med og her er der ingen gradueringer. Tigertræning familiehold – Børn er vilde med når voksne leger! Se video her

Undervisning for fagfolk

Forløb for Institutioner
Lise kommer på besøg i institutionen, og sammen med børn og voksne, lærer Lise legene til personalet, i deres hverdagsramme. Lise viser konkrete værktøjer, metoder og lege, som herefter er lige til at begynde at anvende for institutionens personale. Det kan være besøg på en enkelt stue, udvalgt gruppe børn eller alle stuerne i institutionen. Det bestemmer I selv. Se video her
Heldagskursus for pædagoger
På dette heldagskursus (6 timer) får deltagerne en grundig indføring i det at afholde bevægelsesforløb for børn i dagtilbud. Vi gør pædagogiske overvejelser og sætter det ind i en hverdagsramme. Deltagerne får afprøvet flere af Tigertrænings dynamiske yoga lege. Kampregler bliver vist og forklaret. Mange forskellige bud på kamplege: både dem hvor man ikke rører hinanden, dem med skumsværd og dem hvor vi aser og maser med hinanden. Heldagskurset kan ses på video her.

Underholdning for alle

Tigertræning har også en meget festlig udgave hvor legene ledsages af levende, swingende musik og sange der er skrevet specielt til hver leg. Det kan du læse mere om i Legekoncerter og næste koncert i kalenderen. Vi medbringer også Long Fei, vores op til 40 meter lange tiger.

Nomertræning

I årene 2014-2019 indgik vi et samarbejde med tegner og forfatter til Nomerne, Jan Kjær om at lave Nomertræning. Hver træningsrunde varede ca. 1,5 time. En god halv time til at lave masker og udstyr og en lille time til selve træningen. Legene er enkle bevægelseslege hentet fra Tigertrænings legekatalog, der tager udgangspunkt i de 6 Nomertyper: kriger, magiker, rytter osv.

Tigertræning er officielt ambassadør for ABC for mental sundhed
Med en stort anlagt koncert på Frederiksberg Rådhus i sensommeren 2015 indledte vi et samarbejde med Statens Institut for Folkesundhed og Frederiksberg Kommune.

 • Alle kan være med
 • Bevægelsesglæde frem for færdigheder
 • Empowerment
 • Mod
 • Plads til fejl og forsøg
 • Plads til improvisation
 • Musik og bevægelse er noget vi GØR sammen
 • Vilde lege med respekt for egne og andres grænser
 • Der er mere der binder os sammen end der skiller os ad


Tigertræning kan bookes direkte her fra hjemmesiden eller igennem Pædagogen.dk