Tigertræning Twang

Anmeldelse af Ina von Barm

Udgivet af Børnehaveklasseforeningen. Anmeldelse af Ina von Barm, marts 2014 Hercd_butik_billede

Undertitlen på denne udgivelse er leg, kamp og bevægelse, og i en tid, hvor der tales og skrives meget om bevægelse i undervisningen, er det forfriskende med en udgivelse, der tør lidt mere.

Tigertræning er et varemærke, der lægger vægt på en sjov, aktiv legende bevægelsesform, der både giver plads til stille yogainspirerede lege og afsluttende afspænding, og som også kommer med bud på mere vilde bevægelseslege og kamplege med bla fægtning – og regler for god kampkultur!

Alle 12 bevægelseslege har deres eget musiknummer, der understøtter legene. For hver leg/sang er der tydelige anvisninger på bevægelse. Til nogle af legene skal der bruges rekvisitter. Bagerst i bogen er der anvisning på, hvordan man sammen med børnene kan fremstille egne og billige rekvisitter. Der er plads til at være stille og til at være vild – begge dele akkompagneret af nogle fantastiske melodier. 

Jeg kan varmt anbefale dette materiale til børnehaveklassen. Det er fuldt af gode ideer, der kan være med at nytænke og inspirere den måde vi laver bevægelse på med de små.

Så kom an skolereform – tigeren står på spring!