Foredrag 1: Tigertræning – leg, kamp, bevægelse og musik

Forfatterforedrag med Idrætspædagog Lise Steffensen.
Et foredrag for alle med interesse for børn, bevægelse og sociale samspil. En praktisk workshop, hvor indholdet er lige til at tage med hjem og bruge i dagligdagen (husk tøj du kan røre dig i). Med udgangspunkt i udgivelserne Tigertræning Twang! (MRB og Strombolin 2013) og Tigertræning Twang 2 (MRB og Strombolin 2014), Plads til de vilde lege (Dafolo 2014) og Tigertræning – Tigeren er løs! (MRB og Strombolin 2016).

Hvad er forskellen på at kæmpe for sjov og slås og hvordan kan det formidles til børn? Hvordan kan legene organiseres, så både stille og vilde børn tilgodeses og rummes i aktiviteterne? Hvordan kan man som voksen understøtte en god kampkultur i børnenes egne lege?

Lise Steffensen fortæller om sit arbejde med børn og bevægelseslege og kombinationen af børneyoga, familieakrobatik og kamplege, som hun har udviklet. Hvordan stille og vilde lege supplerer hinanden og giver børnene alsidige motoriske udfordringer og hvordan musikken benyttes til at understøtte legene.

Foredraget er blandt andet afholdt for flere pædagogiske personalegrupper og forældregrupper, såsom Østerbro Netværk. Også for BUPL i Odense og i Aalborg samt DGI og DIF.
Workshoppen er med levende musik, spillet af Troels Alsted. Dette vil give deltagerne en unik indsigt i at lege til den smittende musik og i et øjeblik glemme sig selv.

Kontakt os for at få et tilbud.

Foredrag 2: Plads til de vilde lege

Forfatterforedrag med Idrætspædagog Lise Steffensen.
Et foredrag for alle med interesse for børn, bevægelse og sociale samspil, som tager udgangspunkt i udgivelsen Plads til de vilde lege (Dafolo marts 2014). Lise Steffensen gennemgår baggrunden for hendes arbejde med børns vilde lege og bogens metode.

Følgende emner belyses:
Hvad er forskellen på at kæmpe for sjov og slås og hvordan kan det formidles til børn?
Hvordan kan legene organiseres, så både stille og vilde børn tilgodeses og rummes i aktiviteterne?
Hvordan kan man som voksen understøtte en god kampkultur i børnenes egne lege?

Foredraget kan være med fremvisning af videoklip med legeeksempler og børns egne vilde lege. Det kan også suppleres med legeeksempler, hvor deltagerne afprøver enkle lege, der derefter kan benyttes privat eller i pædagogiske rammer.

Foredraget er blandt andet afholdt for flere pædagogiske personalegrupper og forældregrupper samt Politiken PLUS, AOF hovedstaden og DGI.

Kontakt os for at få et tilbud.